Potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se Vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Sytě žluté koření, kterému v Číně a v Indii už dlouho přisuzují léčivé schopnosti, je předmětem mnoha výzkumů i na Západě.
Předpokládá se, že jeho aktivní složka kurkumin (patří také mezi polyfenoly)
má silné protizánětlivé a antioxidační účinky a že může na buněčné úrovni pomoci předejít vzniku rakoviny.
Nejnovější studie za všechny: italští výzkumníci zkoumali efekt kurkuminu na rakovinu slinivky.
Výsledky naznačily, že by mohl být efektivní při prevenci i léčbě nádoru v zárodku.
Podobné výzkumy našly spojitost i s rakovinou prsu, tlustého střeva, žaludku, jater a plic.